Piano leren spelen voor beginners

Beginnersvideo met informatie over piano spelen

Ben je een beginner en wil je piano leren spelen? Begin dan met het kijken van deze lesvideo. Je kunt meteen starten met het leren van de basis van piano spelen. In deze video vind je handige en makkelijke toonladder oefeningen voor beide handen, zodat je kunt beginnen met piano leren spelen.

De werking van een piano
Het Mechaniek is nog wel het interessantste gedeelte van de piano. Onderstaande video geeft mooi weer hoe het mechaniek van een piano werkt. Het is nogal complex om het met tekst te beschrijven, maar deze video laat precies zien wat er gebeurt wanneer je een toets indrukt. Na het indrukken van de toets gaat het mechaniek in werking, waardoor de snaar wordt aangeslagen waarna vervolgens het geluid weer wordt gedempt.

Piano akkoorden
Bij haast alle pianoliedjes zul je gebruik moeten maken van piano akkoorden. Soms speel je met je linkerhand de akkoorden en met je rechterhand het melodie. Je speelt een piano akkoord door meerderen toetsen tegelijkertijd in te drukken. De basis piano akkoorden bestaan uit het akkoord; A, B, C, D, E, F en G. Uiteraard zijn er talloze variaties op deze akkoorden mogelijk. Je hebt majeur en mineur akkoorden. Majeur akkoorden klinken vaak wat vrolijker dan de mineur akkoorden. Het soort akkoorden kan de stemming van het nummer bepalen.

Bekijk de video ‘akkoorden verder uitgelegd’ voor meer informatie over het spelen van piano akkoorden.

Vergelijk online pianolessen

Copyright Leerpiano.nl